Så började resan mot hållbar växtvärk

För 3 år sedan föddes en affärsidé. Att förenkla familjers klädinköp till de små och samtidigt spara på miljön. ’Varför har ingen tänkt på det tidigare’ och ’det ligger ju helt rätt i tiden’ hörde vi ständigt och jämt när vi började berätta om den för familjer, klädtillverkare och affärspartners.

Att vara först med något helt nytt som inte fanns på marknaden födde motivation, energi och fjärilar i magen. Tre känslor vi fortfarande startar varje dag med.

Hundratals familjer trodde på idén. Ordet spred sig i sandlådan och fler föräldrar hörde av sig och ville använda vår nya tjänst. Varje gång vi fick in en ny familj sprang vi ner på stan och köpte kläderna i butik och körde ut paketet under kvällen. Aldrig förr har rabattkoder spelat så stor roll.

Vårt kontor hette kafé Kringlan, vi sprang på möten och drömde om vår första anställda. Fler familjer kom in, butikerna byttes till ett lager i Borås och vi byggde vår första version av den digitala plattformen. Det tog längre tid och kostade mycket mer än vi tänkt oss.

2 år sedan flyttade vi tillslut in på vårt första kontor. Det gjorde stor skillnad och vi kände oss som ett riktigt företag för första gången. Det var med nöd och näppe att vi fick ihop hyran varje månad trots att vi hade kunder i kö. Vi förstod nu för första gången vad det innebar att skynda långsamt.

Efter flera nej från investerare och en handfull kansken, fann vi vår perfekta partner. De såg elden i våra ögon, de trodde på idén och såg möjligheter istället för svårigheter. Det fanns mycket vi saknade men det visste vi redan efter de nyttiga sanningar vi fått under alla investerarmöten. Allt det vi saknade hade Wellstreet svaren på och vi flyttade in.

Nu började vi bygga för framtiden. Tidiga morgnar, sena nätter och jobb 7 dagar i veckan. Elden i våra ögon hade spridit sig till att ständigt vara under våra fötter.

1 år sedan vann Hyber Klarnas innovationspris på Nordic e-commerce Summit. Det var en milstolpe. 3 månader senare, lagom till skolstarten efter sommaren, lanserade vi vår nya hemsida och tjänst.

Ännu ett år har gått och nu tog vi vår största milstolpe hittills.

RNB Retail and Brands investerar i Hyber och i samband med det gick vi in i ett samarbete med Sveriges ledande barnvarumärke – Polarn O. Pyret. Nu satsar vi tillsammans på uthyrningsmarknaden och man kan redan idag abonnera på utvalda plagg från PO.P.

Förra milstolpen var en bekräftelse på att idén var rätt. Denna milstolpe bekräftar resten. Mer motivation, mer energi och fortfarande fjärilar i magen.

Tack för ert förtroende. Mot hållbar växtvärk!

 

 

Bästa hälsningar,

Douglas Heidergren

VD & Grundare.