Följ vår start-up resa från nära håll!

Nu är det hög tid för oss att uppdatera detta dammiga hörn av vår verksamhet som stått orörd lite för länge. Men så är det när allt rullar på i ett och det händer nya grejer stup i kvarten. Det gör det visserligen fortfarande men vi tycker det är viktigt att det går att få en djupare inblick i vår verksamhet så att ni känner er delaktiga i resan.

Jag som skriver denna gång är Olivia Beke Rothschild och är medgrundare och kommunikationschef på Hyber. 

Miljö och hållbarhet har länge varit ledord i mina val såväl i livet som i karriären. När jag fick barn blev jag skräckslagen av den djungel av barnprylar som väntade mig. Jag blev helt matt av all marknadsföring mot nyblivna föräldrar och “du-måste-ha” attityden i samhället. Hybers koncept bygger på att du inte ska behöva kompromissa med kvalitén på barnprodukter bara för att du vill välja något som är bra för planeten, ekonomin eller är tidsbesparande.

Douglas och Markus, som startade Hyber, kom till mig under min föräldraledighet och erbjöd mig att testa tjänsten i hopp om att jag skulle ansluta grundar-teamet. Jag tackade direkt ja. Det är för mig helt onödigt att äga saker som jag endast har användning för i några månader. Då hyr jag mycket hellre och låter någon annan ha nytta av produkten efter mig och det tror jag inte att jag är ensam om att känna! Jag tycker dessutom att det är särskilt spännande med Hyber eftersom det inte bara handlar om att sälja en praktisk tjänst utan om att förändra konsumtionsvanor från grunden. Det gör det förstås mer utmanande, minst sagt. Vi förändrar ju industrin som den ser ut idag och det tar tid och tålamod. Vi har kunnat bevisa att vår affärsmodell fungerar genom early adopters och samarbeten med proaktiva varumärken men det är en stort lass att dra att vara pionjärer i retail industrin. Konsumenter är trendkänsliga och även om second hand marknaden har vuxit enormt mycket senaste åren har vi lång väg att gå. Utbilda konsumenter är därför en stor del av Hyber-resan. Att förlänga livet på våra plagg kan minska miljöpåverkan med upp till 70% – det är det mest effektiva sättet att bespara planeten en massa onödiga utsläpp. Bara vetskapen om detta tror jag skulle få många att förlänga livet på plaggen som är ute i omlopp! Men det tar tid att navigera second hand marknaden och ibland är det svårt att hitta rätt storlek och kvalité. Hyber eliminerar ju den stressen och gör det enkelt för barnfamiljer att göra mer hållbara val. Därför känns så otroligt roligt att ha varit med på denna resa i snart ett år nu och få erfara känslan av att gå från klarhet till klarhet i en minst sagt utmanande marknad. 

Jag hoppas att ni vill ta del av våra instick i debatten, tankar bakom scenen och ständig utveckling.

Varma hälsningar,

Olivia