Gretas skalbyxa

Termosen är laddad. Äventyret planerat. Skogen väntar. Det är helg!

En sån uppladdning hade jag och min polare Greta Grävling förra veckan. Inget skulle stoppa oss inför höstens stora upptäcktsfärd. Hon hade nosat upp en jättedjup grotta som vi bara måste undersöka! Och mormor hade t.o.m gett mig två extra ostskivor så vi skulle orka mer.

Löven hade börjat gulna och regnet öste ned. Bara en bonus tyckte vi! Men, så ringde Greta på trådtelefonen och hade avgörande nyheter… Skalbyxorna var för små!

Hör upp föräldrar – nu måste vi reda ut det här med storlekar och hur vi små egentligen växer!


Varför växer vi? Och vad händer på sommaren?

Barns tillväxt påverkas inte bara av föräldrarnas längd och arv. Även solljus, näring och trygghet stimulerar oss.

Lars Pedersen på Sydsvenskan skriver att barns tillväxthastighet fyrdubblas på sommaren. WOW! Hur kommer det sig?

Just exakt varför är lite oklart, men en jämförelse mellan barns tillväxt och lokala väderuppgifter från år till år visade en klar koppling skriver Pedersen. Intressant ?

Så håll oss friska med kramar och solsemestrar!


Storlekar

Att köpa kläder i rätt storlek till barn är inte alltid helt lätt. Om vi är busiga och inte står still när mätstickan är framme kan åldern alltid ge en bra fingervisning om vilken storlek som kan passa.

FYI – i Sverige anges barnstorlekar i måttet centilong (cl) vilket motsvarar vår längd i centimeter


Passform

Bra passform ger en bättre känsla och bättre chans att vinna “burken” eller klättertävlingen. Gissa aldrig våran storlek, ta ordentliga mått enligt vår storleksguide. De mått som anges i storleksguiden är kroppsmått.


ISBJÖRN of Sweden storlekar

Isbjörn är generellt stora i storlekarna. Bra att tänka på när man köper kläder! Väger man mellan två storlekar, ta den mindre när du handlar från Isbjörn of Sweden 🙂

Tillväxtkurvan

Vi på Hyber följer ditt barns tillväxtkurva och kan förutspå när nästa storlek behövs. Glöm oron med kläder till era växande äventyrare. Vi har koll på läget!

Glöm inte att med Hyber har ni alltid fria storleksbyten! I takt med att din barn växer så väljer du enkelt vilken ny storlek du behöver, helt utan extra kostnad!