Igges trasiga overall

Hej dagboken!

I dag var jag ute och lekte med Igge igelkott, vi hade dunderkul! Vi byggde en koja i skogen och hoppade i vattenpölar. När det hade slutat regna ville Igge spela bandy på asfaltsplanen utanför hans morfars stuga. Det var då det hände – jag sköt ett skruvat skott och Igge kastade sig efter bollen. Han räddade men skrapade upp benet på sin overall och en tagg gick igenom tyget när han landade. Stackars Igge, tårarna bara sprutade.

“Vad ska jag säga till pappa nu när overallen är trasig? Den var ju helt ny och nu kommer jag frysa. Inga mer äventyr för resten av året” –  ojade sig Igge.

Då tänkte jag – han hade inte behövt vara ledsen alls om han fick sina kläder från Hyber, som jag. Då kan vi leka i skogen hela dagen och spela gränslöst mycket innebandy och aldrig bli ledsna om kläderna går sönder. Barn ska få vara barn och kläderna ska ju anpassa sig efter oss, inte tvärt om!

Mormor byter mina kläder med en knapptryck, och det kostar inte en kotte. Vi ringde Igges pappa samma kväll och nu packas hans nya rosa overall!

#Längeleveplagget