Klimatfrukost med Klimatklubben

För ett par veckor sedan stod vi, tillsammans med Klimatklubben värdar för en klimatfrukost om kopplingen barn & klimat.  

Frukosten serverades i vackra tesalongen på Svenskt Tenn i hållbarhetsanda och vi deltog i ett panelsamtal tillsammans med Katarina Graffman som är doktor i kulturantropologi och en av författarna till boken Vi är vad vi köper och Therese Lindahl som är forskare på Beijerinstitutet. Samtalet modererades av underbara Maria Soxbo som tillsammans med Emma Sundh och Johanna Nilsson är initiativtagare till Klimatklubben. Otroligt givande diskussioner med flera infallsvinklar.

Mycket ingår ju i temat klimat & barn men en sak är säker – vi behöver föregå med goda exempel istället för att pränta in klimatångest som ledord. Det är upp till oss att göra hållbarhet till en positiv livsstil med nya roliga sätt att göra saker på. För det går.

När vi blir föräldrar kastas vi in i helt nya konsumtionsbanor. Det finns en enorm marknad där vi förväntar unna oss och våra barn “det bästa”, oavsett om det är saker vi faktiskt behöver eller ej. Här kan det nya delningssamhället bli en hållbar lösning, där vi hyr, lånar och byter oss till det vi behöver och sedan lämnar det vidare till nya användare.

Det finns en rad blogginlägg om denna fina morgon som ni kan ta del av här: 

Vi pratade dessutom normer kring barn och att “skaffa” barn, skambeläggning och hållbarhetsbeteenden. Det var riktigt roligt att delta i detta och få komma ut och dela vårt perspektiv i debatten och vi är glada att så många härliga kom och deltog.

Fler kommer det bli!

/Olivia