Många av oss har hemmakontor, träffar väldigt få och jonglerar underhållning av snoriga eller hostiga barn med vardagslivets utmaningar. Vilken otroligt märklig tid detta är men så tydligt det blir att vi alla sitter i samma båt.

 

I tuffa tider gäller det att vi håller ihop och att alla tar sitt ansvar för att underlätta för varandra. Alla kan vi bidra på något sätt för att göra planeten och samlivet lite bättre. När många gör det tillsammans kan vi göra stor skillnad. Det var, passande nog, av just den anledningen som vi startade Hyber i första hand.

 

För att göra det lite lättare för er som sitter i karantän men fortfarande vill ut och leka med barnen, har vi just nu gratis hemleverans både på nya paket och alla storleksbyten. Ange bara koden HOME när du beställer eller skriv till oss på chatten så ordnar vi det! För att det inte ska kännas så ensamt därhemma så uppmuntrar vi våra medlemmar att tagga oss i sina stories och bilder (@hyber.sverige) om vad just ni pysslar med så kan vi dela inspirationen vidare. Här nedan följer några tips och roliga idéer som kan sysselsätta oss för en liten stund åtminstone.

 

Varma hälsningar,
Team Hyber

 

  • Ut & lek!

I första hand tycker vi att alla ska vara ute så mycket det går. Är ni inte sjuka så passa på att spendera så mycket tid som möjligt ute i naturen. Ta med pick-nick och gå ut i skogen, lek i parken, ta med soporna och låt barnen återvinna i rätt container, hitta vattenpölar och låt barnen hoppa, bygg en koja! Ja, det finns tusentals roliga saker att hitta på och barnen vet oftast bäst.

  • Baka

De flesta barn älskar att baka och de som inte gör det, älskar att äta det som bakas. Ett tips är att göra något enkelt men som man kan forma och pynta lite extra samt något som man kan spara i skafferiet eller frysen en längre tid. Ett förslag är kolakakor som du istället för att snitta i klassiskt format kan göra små figurer av!  Tips är att använda pepparkaksformar.

  • Hjälp en granne

Vi är många för vilka det inte råder någon större fara för men det finns andra som har det jobbigt under en isoleringsperiod. Om du är frisk och kan – hjälp dem äldre med handling. Tänk på att handla med måtta även för dig själv (maten kommer inte ta slut) men att handla smart så att du slipper springa till butiken så ofta. Gå med i denna FB grupp om du känner att du kan hjälpa till!

  • Gör egen handsprit

Ibland kan man inte tvätta händerna med tvål och vatten. Då är handsprit bra att ha men på många håll i landet har den redan tagit slut. Involvera barnen och koka ihop er egna handsprit som fungerar minst lika bra som den du köper i butik. Här finns ett toppenrecept men se upp för recept som faktiskt inte är effektiva.

  • Håll er friska & krya

Till sist – såklart viktigt att alltid boosta sitt immunförsvar med citron, ingefära, honung och mat som stärker såsom grönkål, bönor, vitlök m.m. Tänk på att du som förälder också ska få lite egentid och var inte för hård mot dig själv – det blir lite extra skärmtid och vi unnar oss kanske lite extra gottis, det är helt OK. Tycker vi iallafall, bara du ser till att ni kommer ut och rör på er då och då.