Som ni redan vet är vår vision på Hyber att göra det lätt för barnfamiljer att anamma hållbara konsumtionsvanor som bidrar till en minskad miljöpåverkan inom klädindustrin och en mer hållbar värld. Vi arbetar hårt för att göra det hållbara valet det enklaste och mest praktiska valet att göra för att på så sätt inte låta miljövänlighet bli en klass- eller inställningsfråga.

 

Idag är vi nominerade till Årets Arbetsgivare i Samhalls viktiga pris “Visa Vägen” och vi behöver din röst för att vinna.

 

Hållbarhet och samhällsinkludering ingår i vår värdegrund och är ledord i verksamhetens alla delar, från logistik till kommunikation.

 

Det är intet nytt att vi växer och i takt med att Sverige får fler hybrande familjer är det viktigt att det som tidigare varit “lilla Hyber” hänger med i svängarna. Ni har just sett en stor förändring i vårt yttre men det pågår ständiga omvandlingar även bakom kulisserna. Vi utvärderar som bekant hela tiden vår tjänst och tar steg för steg i att förbättra och anpassa den till våra medlemmars behov och önskemål. Nu har vi vuxit oss till den punkt att vi behövt flytta vårt lager och tvätteri för att kunna svara mot den ökande efterfrågan men även för att göra det lättare att spåra plaggen och utveckla maskineriet. Lagret och tvätteriet som vi tidigare haft i Borås hos Korallen och Färgeriet har och är navet i vår verksamhet. Det är tack vare dem vi kommit så här långt och lyckats hålla en hög nivå på vår service.

 

Idag är det med glädje som vi berättar att flyttlasset har gått till Samhall! Många känner redan till Samhall som en viktig samhällsaktör. I Samhalls uppdrag ligger att skapa meningsfull sysselsättning åt personer med funktionsnedsättning vilket rimmar väl överens med Hybers målsättning att göra gott i alla led av vår verksamhet. I samma veva kommer vi även att RFID tagga alla våra produkter för att på ett mer effektivt sätt kunna samla data kring hållbarhet, förbättra logistiken och underlätta för vår medlemmar i hyresupplevelsen. Otroligt spännande tycker vi!

 

Vi ser stor potential i Samhalls medarbetare och vill alltid vara med och främja individers personliga utveckling. Samhalls personal kommer därför att stå för bemanningen av lager och logistik för hela Hyber. I Samhalls lokaler (precis intill lagret) kommer tvätten skötas vilket minimerar onödiga transporter. Framförallt ger det fler människor med funktionshinder en chans till meningsfull sysselsättning.

 

Tillsammans med alla andra tusentals hybrande familjer i Sverige gör Hyber idag en märkbart stor skillnad för planeten. Det kallar de för “Small Circles. Big Impact.”

 

In och rösta på Hyber här!

Bedow-Hyber-Identity-06