Nu stänger vi ett hejdundrans år


…Tack vare er! Nu kommer den – tiden då vi alla tar en paus och reflekterar över året som gått för att starta på ny kula 2020. I en drömvärld ja… December borde få va en sån månad, istället kan den kännas enormt hektisk. Mycket ska klämmas in innan årets slut både på jobbet, hemma och i skolorna. Avslutningar, julbord, det ska pyntas, fixas julmat och julklappar, det är kallt och mörkt. Vi vill iallafall ta en liten stund och blicka tillbaka på året som gått för det har hänt så enormt mycket hos oss och nästa år kommer vi få ett rejält lyft så ni knappt kommer känna igen oss.

Januari – Rivstart utan dess like. Olivia joinade teamet som tredje in och medgrundare för att ta ett helhetsgrepp om varumärket. Vi samlade feedback genom enkäter & fokusgrupper med frågeställning “hur sänker vi ribban till att hyra barnens prylar?” och fick in mycket värdefull kunskap om vår målgrupp och hur vi ska nå ut. Samtidigt strömmade overallerna ut som aldrig förr och Markus och Douglas höll fortet.
Februari/Mars – Vi la strategier och planer som aldrig förr, under stark tillväxt dessutom. Om allt från att bygga team och stark medlemskapskänsla till frågor kring lager, tvätt, transporter och varumärke.
April/Maj – Vi breddade vårt sortiment med Tretorns klassiska och toppenbra stövlar. Nu kunde vi äntligen börja testa byte mellan säsonger så att man får sin vårstövel när det passar och byter till sin vinterstövel när det börjar bli kallare. Det blev snabbt en hit! Det var ju även morsdag – en viktig dag på året som vi firade med att bjuda in några riktiga power-mammor på frukost på Fotografiska. Där avhandlade vi ämnet – hur man förlänger livet på sina plagg och det blev en enormt härlig morgon med fina inspel.

Juni/juli – Vi lanserade för första gången ett sommarpaket med sommarens viktigaste plagg och rör oss mot att bli en helhetslösning för årstidernas olika väder. Vi påbörjade även ett långsiktigt omtag av hela våra grafiska profil tillsammans med prisbelönta byrån Bedow. Sen tog vi förstås lite semester. Väl värda, tycker vi iallafall.
Augusti/september – Äntligen joinade vår fjärde musketör, Kim, teamet med den fluffiga titeln “Experience”. Vi vill att all kontakt med Hyber ska vara en positiv upplevelse och det finns ingen bättre än Kim att ge våra medlemmar det. Dessutom påbörjade vi otroligt spännande samarbeten, bl.a. med finska Reima som har hållbarhet i åtanke i alla led och helt fantastiska produkter. Vi kunde tydligt känna hur en medvetenhet, inte bara hos konsumenter utan även hos varumärkena, har vuxit fram i takt med klimatkrisens upptåg. Nu letar varumärken aktivt efter cirkulära lösningar och vi står högt på listan. HÄRLIGT.
Oktober/november – Under hösten började vi med samarbeten i sociala medier där vi valde ut ambassadörer som har rätt värderingar (enligt oss) och inspirerar till hållbara livsstilar. Dessutom anordnade vi tillsammans med Klimatklubben en frukost på Svenskt Tenn kring ämnet Klimat & Barn. Det går att läsa om denna frukost och panelsamtal i ett antal olika grymma bloggar. KUL. Black Friday’s motpol White Monday sker den 25/11 och vi var på plats i Hornstulls Galleria i Stockholm tillsammans med flera andra hållbara företag och organisationer. Utöver allt detta stänger vi ju även en viktig investerarrunda med som gör att vi kan börja röra oss mot nya höjder och framförallt satsa stort på att utveckla vår plattform och tjänst.
December – Nu börjar vår satsning på vår grafiska identitet ta form men vi håller på den till nästa år för att lansera med pompa och ståt. Bakom kulisserna jobbar vi enormt hårt på att utvärdera alla våra system och processer för att göra dem smidiga, effektiva och hållbara. Detta gäller allt från betalningslösningar, lagerhållning, bindningstider till sortiment och paketering. På event-fronten har vi haft en fullsatt frukost serverad av Siri Barje under ett givande samtal kring föräldraskap med Maria Borda och nu längtar vi till jul och hoppas att så många som möjligt väljer något hållbart att lägga under granen.
Nu vill vi passa på att tacka er för att ni är med oss och gör detta möjligt. Självklart önskar vi er även en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.
/Team Hyber