Det är lätt att känna sig lite överväldigad av alla långa listor med prylar och produkter som måste införskaffas. Det gjorde i varje fall jag när jag väntade min son för tre år sen. Kändes som att man plötsligt blev fullständigt översvämmad av – detta MÅSTE du köpa, glöm INTE detta, gör dig REDO inför födseln etc. Sanningen är att det faktiskt är många saker som underlättar den första tiden med en nyfödd men det är också väldigt individuellt. Många saker som för vissa är livräddare kommer kännas totalt överflödigt för en annan. Men hur ska man veta vad innan man införskaffat det? 

 

För att hjälpa till på traven och även ge utrymme för att testa sig fram finns nu en drös olika babyprodukter tillgängliga att hyra på Hyber. På så sätt kan man hyra och sedan skicka tillbaka när de inte längre behövs och bindningstiden är över. 

 

Vi har valt produkter utifrån vad vi vet är viktiga babyprodukter när lillplutten är på väg. Hur man på allra bästa sätt lägger upp sina sovrutiner känns som en universal brännpunkt när man får barn. Hur sov-arrangemanget ska se ut för just er beror dock helt och hållet på hur ni föredrar att ha det. Många vill ha sin plutt i sängen och då är det bra att ha ett babynest som gör att hen ligger tryggt och skönt. Andra föredrar att låta bebisen sova i egen säng men tätt intill och då kan det vara skönt att ha en babysäng som är justerbar och låter dig lätt komma åt den lille under nattens gång. 

 

Att kunna förflytta sig på ett smidigt sätt även när man får barn ger en känsla av frihet och lättsamhet. Därför är val av barnvagn, åkpåse, resevagn och/eller bärsele en viktig del i att underlätta utflykter. 

 

Man spenderar förstås mycket tid hemma när man just fått barn och det kan vara påfrestande att ständigt bära runt på lillknodden. Då är det skönt att ha en bra plats för hen att sitta eller ligga och gunga i och samtidigt ge dig lite avlastning i forma av en så kallad en babysitter.

 

Det bästa som finns är förstås när man får ligga och gosa hud mot hud med sin nykomling men visst behöver man bra och sköna babykläder för sin lille också. Då är det förstås viktigt att välja något som är skonsamt mot bebisens känsliga hud och miljön samt är funktionella.

 

Oavsett vilken situation det är och vilken funktion alla babyprodukter fyller är det viktigt att fundera över hur just eran livsstil ser ut och vad som passar just er bäst. Ibland vet man förstås inte det förrän man testat sig fram och då är det allra bästa att hyra eller låna i första hand. 

 

Här kommer listan av nya babyprodukter vi har att erbjuda er på Hyber:

  • Kombivagn som lätt görs om från ligg- till sittdel – En duovagn som kombinerar funktionalitet med modern skandinavisk design och kvalitet. Med duovagn menas att du har en liggvagn och sittvagn i ett, vilket gör att du slipper böka med olika delar. Kungshamns liggdel förvandlas med ett enkelt handgrepp till en vändbar sittdel när barnet är tillräckligt stor för att sitta själv (från ca 6 månader). Denna Kungshamn Duovagn i Grå från svenska märket Carena är det perfekta valet för en promenad med din lilla skatt. 

 

  • Resevagn som lätt fälls ihop och tas med på olika äventyr – En resevagn är användbar i så många lägen! Denna Kobbe Trend Barnvagn i Lagoon Green är en prisbelönt, lätt och praktisk vagn designad av Carena som passar alldeles utmärkt för aktiva familjer.

 

  • Åkpåse – Åkpåsen Fårö Lux Footmuff i ljusgrått håller barnet varm under svåra väderförhållanden och ger aktiva föräldrar sinnesfrid.

 

  • Babysitter – Mysig babysitter från Carena där din lilla knodd kan sitta och gunga i lugn och ro med söta små får som håller hen upptagen. För visst kan det vara skönt att kunna lägga ned sin plutt men fortfarande låta plutten vara med där det händer?

 

  • Babysäng med justerbar höjd och neddragbar sida – Denna babysäng är perfekt för dig som vill ha minstingen nära dig om nätterna. Denna Saltholmen Spjälsäng/Vagga i Grå, designad av det svenska märket Carena, är en mjuk och härlig plats att sova på, tar lite plats och är helt anpassningsbar till era sov-arrangemang.

 

  • Babynest – I ett babynest här ligger minstingen säkert och bekvämt, vare sig det är på soffan, i vagnen eller i sängen. 

 

  • Bärsele – ERGOBABY Omni 360 Cool Air Mesh är bärselen som går att använda från nyfödd och erbjuder alla bärpositioner plus maximal ventilation. Omni 360 växer med ditt barn från nyfödd till 20 kg och erbjuder en ergonomisk passform till föräldrar. Omni 360 vann bäst-i-test 2018.

 

  • Babykläder i ekologisk bomull – Härliga mysplagg för alla dagar i veckan från A Happy Brand i storlekarna 50-92cl. Plaggen är tillverkade i GOTS-certifierad ekologisk bomull, i en WRAP-certifierad fabrik som ger rättvis lön och lämpliga arbetsförhållanden till anställda. Så det är bara att mysa på med gott samvete. Plaggen är av 95% ekologisk bomull och 5% elastan och bör tvättas i 40 graders maskintvätt.

 

All lycka till önskar vi er från Hyber!

 

/Olivia