Vi säger - Hej Hej Vardag!

 

Vem är bättre än helt underbara Louise Edlund Winblad aka @hejhejvardag att besöka och prata med för att få en inblick i hur familjelivets vardag kan se ut på riktigt? Inga floskler, inga rosa moln men desto mer genuin glädje och pepp hittar man hos Louise och hennes fina familj. Om du inte känner till Louise och hennes talande illustrationer om föräldralivets toppar och dalar – så ta tillfället att lära känna henne nu. När Louise inte längre kände att hon trivdes med sitt läraryrke försökte hon tänka fritt – “om jag får tänka fritt, vad vill jag göra då? Jo, jag vill rita!” och på den vägen blev det. 

 

Hennes seriebilder om livet som mamma är både roliga och mitt i prick. Med självdistans, humor och massa kärlek till familjen delar hon livet till vardags.

Louise Paket

 

Hur föddes idén om att dela med sig av din vardag?
Okej om jag får tänka helt fritt vad vill jag göra då? Jo jag vill ju rita. Och så hade mamma sagt att jag kunde rita serier och då så tänkte jag då gör jag som mamma säger såklart. Så jag började rita serier om mitt liv då och det enda jag gör just nu är ju att hänga med barn.

 

Har det hjälpt dig i ditt föräldraskap att vara mer öppen om toppar och dalar i vardagslivet med barn?
I början kunde jag känna att det va lite nervöst och jobbigt att dela med sig men nu känner jag nästan aldrig så. Det är alltid folk som behöver höra att vi är fler som kämpar med saker. 

 

Om du fick välja ett ord som beskriver din vardag, vad skulle det va?
Non-stop! Just nu är det bara race från morgon till kväll faktiskt. 

 

Vad tror du är en vanlig vardagsdoldis föräldrar har? (=”genvägar” man tar till vardags men sällan delar med sig av)
Jag tror faktiskt, eller jag hoppas iallafall, att folk skäller mer på sina barn än de säger. Och jag tror att man mutar och hotar sina barn i mycket större utrsträckning än man ser. Vilket jag förstår – det är ju den mest effektiva metoden, den är ju vattentät.

 

Vad säger du när folk säger “se till att ha egentid”? 

Alltså när folk kommer med lite såna där oombedda tips till exempel att man ska se till att ha egentid – man ba tack, det ska jag göra, vilken bra idé. Då säger jag – varsågod, så får de mina barn så går jag och har egentid då. 

 

Varför tycker du att man ska hybra? 

En av de mest frustrerande grejerna med att barn får egen smak är ju att smaken kan ändras på vägen hem från affären. Det är inte så att man lär känna den här smaken utan den ändras ju på en kvart. När jag upptäckte Hyber va det så otroligt skönt  När man har ett barn som Nou också som växer jättejättesnabbt så hinner man ju ibland inte ens använda sina grejer. Man köper ett par gummistövlar så blir det inget regn och Nou växer ur dem så har de använts en halv gång. Det är annars min stora ångest när saker blir oanvända. 

 

Har du något lifehack att dela med dig av? 

Mitt superlifehack är ju frysta ärtor. Det är så bra grej när alla kommer hem från förskola och skola och är hungriga och man behöver laga mat i fred. Då plockar man fram frysta ärtor så får de sitta och äta medan jag lagar mat. Jag vet att Nou en gång blev helt bedövad i munnen för hon hade ätit så mycket ärtor. Nu behöver vi ju inte avslöja att de fick varsin godis förut för varje sida i läxboken de hade klarat av… 

 

 

Vad gör du för att välja mer hållbart till vardags? 

Planerar – det är då det blir lättast. När man är stressad och märker att man behöver något nu nu det är alltid då man köper fel och köper fort och det blir aldrig bra. Så försöka att ha lite tid att tänka igenom det man behöver. 

 

Vad tycker du om kombon sociala medier & föräldraskap – hur sållar vi på bästa sätt för att inspireras av “rätt” saker? 

Man måste utvärdera många gånger vad man mår bra av. Jag tänker så här – vissa grejer mådde man bra av en period kanske och tyckte det va kul men sen kanske det förändras. Så kan säkert många känna med mitt konto – folk som inte har barn i den här åldern och inte behöver se mera kaos, då ska man ju avfölja. Känna efter och vara lyhörd – vad är det jag mår dåligt av? Jag kan till exempel känna “näe det här hemmet är för fint, jag mår bara dåligt av att följa den här personen”, då är det inget personligt, det är bara att sluta följa den personen.

 

 

Hej Hej Vardag fångar Hyber

Vi får ofta höra på Hyber att “nej nej men mina barn ärver allt från varandra” eller “vi sparar och skickar vidare våra grejer”… Louise illustration fångar det som händer alldeles för ofta med dessa fina sparade plagg. Slipp all sortering, allt letande och ta upp en massa plats säger vi! Tack Louise för att du är med på tåget!

FAQ

IconHur fungerar Hyber?

Hyr det viktigaste till dig och ditt barn och förenkla familjelivet. Hos Hyber kan du hyra allt för dina barn upp till storlek 152. Du hyr så länge du har behov och byter sedan till nu storlek eller produkt när det behövs. Det gör du via ditt Hyber-konto. Om du gör ett avslut skickas en returetikett hem till dig och du skickar tillbaka produkterna inom 5 arbetsdagar.
När du gör ett byte skickas de nya produkterna hem till dig och en returetikett som du änvänder vid retur.

Vänligen notera:
På alla NYA ordrar from 19/2 har vi tagit bort bindningstiden. Du måste dock avsluta din prenumerationen 5 dagar innan ny månadsbetalning ska ske. Har du en befintlig prenumeration sen tidigare löper den på som vanligt tills tillhörande bindningstid löper ut. Så det blir inget annorlunda för dig som kund men du kan självklart lägga till nya produkter som innefattar fri bindningstid.

 

Hur funkar det?

 1. Du väljer det du behöver i vårt sortiment och lägger i varukorgen. Gå till kassan och checka ut din beställning.
 2. Lek så mycket ni orkar. Allt slitage ingår. Skulle något hända med produkten hör du bara av dig.
 3. Byt kostnadsfritt till nästa storlek när det blivit för litet eller andra behov uppstår. Alla byten och returer görs enkelt på ditt Hyber-konto med ett knapptryck.
 4. Vi skickar ut dina nya plagg och en returetikett. Du skickar tillbaka de produkter som du inte vill ha längre inom 5 arbetsdagar i vändande returpåse. Returpaketet lämnar du in hos ett ombud.
 5. Vi tvättar och kvalitetssäkrar produkterna så att de kan användas av nästa lilla hybrare så snart som möjligt
  .
 6. Du får en massa extra härlig tid till familjen och roligheter samtidigt som du sparar på vår vår planet.

Är det bindningstid?

Vi har fri bindningstid på nya ordrar from 19/2.  Du behöver dock avsluta din prenumeration 5 dagar innan nästa månadsbetalning ska ske. 

Hur gör jag ett byte eller en retur?

Alla returer och byten sker på ditt Hyber-konto. Bara att logga in och sköta det hela via ett knapptryck.
VÄNLIGEN NOTERA att du kan byta flera produkter vid samma tillfälle och samtidigt lägga till fler produkter som önskas.

När du valt att ett byte eller retur så så skickar vi dina nya produkter till dig tillsammans med en returetikett. Vi önskar att du skickar tillbaka din retur inom 5 arbetsdagar så att nästa lilla hybrare kan börja använda dessa.

Hur avslutar jag en eller flera produkter?

 • Alla avslut görs på ditt Hyber-konto. Du loggar bara in på ditt konto och sköter det hela med ett knapptryck på valda produkter eller paket. Har du bindningstid kan du inte avsluta förrän bindningstiden löpt ut.
 • Efter det skickar vi en returetikett och returpåse till dig som du packar dina produkter i.
 • Vi önskar sedan att du skickar tillbaka din retur inom 5 arbetsdagar via ett ombud så att nästa lilla hybrare kan börja använda dessa.
 • Vi avslutar din månadsbetalning när produkterna har kommit fram till vårt lager.

Jag ser inte mina produkter eller ser fel produkter och storlekar på mitt Hyber-konto

Ser du inte dina produkter eller paket så vänligen kontakta oss på Customer Care på hello@hyber.com. Vi har haft tekniska problem med vissa ordrar och profiler. Det kommer att lösa sig när du byter produkter men vi hjälper dig så klart vidare med detta.

IconHur gör jag ett storleksbyte?

VÄNLIGEN NOTERA Du kan självklart byta flera produkter vid samma tillfälle och samtidigt lägga till fler produkter som önskas.

 1. När din äventyrare vuxit ur kläderna du har hemma loggar du in på ditt Hyber-konto och byter enkelt storlek eller väljer att avsluta vald produkt.
  1. Klicka på BYTES-knappen på produkten som ska byta.
  2. Välj ersättningsprodukt genom att välja ny storlek på vald produkt eller tryck på BYT PRODUKT-knappen, där kan du välja annan produkt.
  3. Tryck BEKRÄFTA BYTE. Bytet är gjort.
  4. Vill du byta fler produkter?
   Stäng ner rutan på högra krysset och upprepa steg 1-3 på ny utvald produkt som ska bytas.
 2. Vi skickar ut din valda storlek tillsammans med en returetikett så att du kan skicka tillbaka de produkterna du valde i bytesprocessen att returnera. Vi ber att få tillbaka kläderna inom 5 dagar från att ni har mottagit returetiketten.
 3. Lämna in returpaketet hos ett ombud. Glöm inte att ta ett inlämningskvitto.
 4. Vi tvättar och kvalitetssäkrar produkterna och skickar ut dom till nästa lilla hybrare.
IconÄr det någon bindningstid?

Vi har fri bindningstid på alla nya ordrar from 19/2.  Du behöver dock avsluta din prenumeration 5 dagar innan nästa månadsbetalning ska ske.

Har du en befintlig prenumeration sen tidigare löper den prenumerationen på som vanligt tills tillhörande bindningstid löper ut. Efter det har du en prenumeration utan bindningstid.