BÄSTA TIPSEN FÖR EN BRA MAMMAGARDEROB

Det är mycket som händer när man blir gravid och väntar barn, mycket förändras både fysiskt och psykiskt. Annat vore ju förstås konstigt! Alla upplever graviditeten annorlunda men en sak är säker – bekväm vill du vara och det börjar med en anpassad garderob! Det finns få riktigt, riktigt bra varumärken som fokuserar på just det; att göra det så smidigt och bekvämt det bara går att klä sig varje dag i en föränderlig kropp. Många kan känna sig stressade över att inte ha något som passar längre medan andra får mage långt senare. Oavsett – att köpa en helt ny garderob för en så pass kort period är både dyrt och ohållbart. Så här kommer våra tips på hur du kan göra för att komma runt detta! 

Låna eller ärv av vänner & familj 

I allra första hand – skanna bekantskapskretsen; har du vänner eller familj som nyligen varit gravid under samma säsong som du? Hör av dig och be att få ärva! De blir förmodligen bara glada över att bli av med kläderna. Bland mina vänner har vi ett par gravidjeans som fyra av oss har använt, några av oss i flera omgångar dessutom! Sånt blir man glad av. 

Gå igenom garderoben 

Försök att få ett grepp om din garderob som den är nu. Det finns ofta stora tröjor, skjortor, tunikor, klänningar osv som går alldeles utmärkt att använda men som du kanske får komplettera med gravidtoppar, strumpbyxor, byxor eller leggings. Det är dessutom alltid bra att skaffa sig koll på vad man faktiskt har hemma. Ett tips är att dedikera en hel hylla eller två för dessa kläder, då behöver du inte gräva varje dag och kläderna blir synliga. Kanske kan du även hitta något användbart i din partners garderob om hen har större storlekar än du? 

HYR såklart 

BOOB design är ett av dem få varumärkena som verkligen fokuserar på kvalité, hållbarhet och kvinnans föränderliga kropp under både graviditet och amningsfasen. Och BOOB plagg finns förstås att hyra på Hyber – det fina med det är att du har plaggen hemma exakt så länge du behöver dem sen är det bara att skicka tillbaka så ser vi på Hyber till att plaggen tas omhand och skickas till nästa lyckliga. Bra att ha i sin basgarderob som alltid går att kombinera med annat och ser till att du är BEKVÄM är: 

Köp second hand

Är du först ut i bekantskapskretsen att bli gravid eller vill komplettera “mamma basplaggen” med något lite roligare – kolla second hand! Tradera, Blocket, Sellpy, Stadsmissionen eller andra lokala second hand shoppar är perfekta men kräver såklart lite mer av din tid och ork att browsa runt. 

Gravid på fest 

Ja, det kanske inte alltid är så kul att klä upp sig och få till en bra look när magen inte får plats i de plagg man helst bär. Den lilla svarta fast kanske mer åt den större svarta är ett hett tips, funkar alltid. Komplettera den lite sombrare outfiten med stora smycken eller roligare skor. Se till att skaffa ett par sköna strumbyxor med festligare mösnter som går över magen och inte skär in någonstans – finns fina hos Swedish Stockings till exempel och de håller bra!