FRÅGOR & SVAR OM ATT HYRA BARNVAGN

Att skifta från att köpa till att börja hyra sina prylar och plagg kan kännas som ett stort steg och du kanske har flera funderingar kring hur det fungerar. I nedan inlägg hoppas vi kunna besvara era vanligaste frågor om att hyra barnvagn hos oss på hyber.com.

Lönar det sig att hyra istället för att köpa barnvagn? 

Visst gör det det. Allt beror förstås på hur länge du tänker hyra din vagn men vi har räknat på snitttider som våra medlemmar vanligtvis hyr respektive vagn och jämfört med inköpspris. 

Låt oss ta Thule Spring stroller som exempel – den kostar 329kr/mån, har en startavgift om 400kr och hyrs i snitt i 9 månader av våra medlemmar, det landar på en kostnad om 2961 och med frakttillägg landar vi på 3361kr. Om vi jämför det med att köpa nytt som kostar 5149kr har du gjort en besparing på 42%. 

Alla våra vagnar ger en besparing på mellan 30 och 45% mot att köpa nytt.

Är vagnen jag hyr försäkrad?

Nej, vagnen du hyr på hyber.com är inte försäkrad via din prenumeration hos oss. Skulle något hända med vagnen under din hyrperiod kan du alltid vända dig till ditt försäkringsbolag för att höra vad den gäller för och inte.

Vad händer med vagnen jag hyr om den går sönder?

Om vagnen skulle gå sönder önskar vi att du skickar en bild och förklaring vad som skett till vår Customer Care på customercare@hyber.com så undersöker vi det närmare. Om vi har ersättningsvagn att skicka ut till dig ordnar vi det med densamma och du skickar tillbaka den trasiga vagnen. Om vagnen inte finns tillgänglig i lager gör vi vårt yttersta för att skicka ut en likvärdig. Gällande kostnad för att ersätta skadan görs den bedömningen när vi mottagit vagnen och beroende på hur skadan uppstått, dvs är skillnad mellan slitage och att man varit oaktsam med vagnen som inneburit att denna gått sönder.

Vad kostar det att hyra barnvagn? 

Vi har alla möjliga olika vagnar i vårt sortiment, men priserna ligger idag mellan 189 kr till 559 kr/månad beroende på modell. En engångskostnad för frakt tillkommer 250-500 kr.

Får jag resa med en hyrd barnvagn?

Absolut! Det ingår däremot inget reseskydd till vagnarna när du hyr dessa och som tidigare nämnt är vagnen inte försäkrad i din prenumeration hos oss. Du kan alltid vända dig till ditt försäkringsbolag och höra vad som ingår i din försäkring om vagnen skadas/försvinner under resan. Du kan även kolla med ditt resebolag kring vilka mått som är godkända och inte.

Alla våra barnvagnar och dess tillbehör hittar du här: https://hyber.com/produkter/barnvagnar/