HYBER MÖTER ASABEA

För ett tag sedan gjorde vi ett besök hemma hos Asabea och oj så trevligt vi hade! Här delar hon med sig av föräldraskapets lärdomar och utmaningar. 

ASABEA – kanske föräldraskapets största QUEEN?! ja, det kan man verkligen säga – barnmorska, mamma till två, föreläsare/folkbildare, poddare och bloggare, listan är lång på vad Asabea åstadkommit. Viktigast av allt är förmodligen all värdefull inspiration hon delar med sig av dagligen för att göra föräldraskapet lite lättare och framförallt mer förståeligt. Mycket händer med både kropp och psyke och Asabea har koll på det mesta. När vi träffar Asabea en torsdag i slutet på februari är hon i full gång med att städa upp efter frulle och göra sig själv och Lilla O redo för dagens utflykt. De som följt Asabea sedan ett tag tillbaka känner väl igen delar av hennes vardag – vi får följa med på hennes klassiska ögonbryns-make, kaffe med chokladoatly, ammande, bärande, hissbild och mobilpillande. 

Vi satte oss ned och pratade med Asabea och största fråga är förstås hur hon får tiden att räcka till som nybliven tvåbarnsmamma och folkbildare… Ja kanske har det blivit lite mycket tid på mobilen medger hon men det är ju SÅ roligt. För henne har föräldraskapet inneburit en boost i självsäkerhet. Kanske är vi många föräldrar som upplever detta? Ingenting spelar så stor roll längre förutom barnens bästa och kanske gör det att man släpper lite på andra anspänningar. 

  • Största förändringen hos dig som person efter att du blev mamma? 

Den största förändringen hos mig som person tror jag är att jag har blivit mycket mer självsäker. Kanske har det med ålder att göra, att man blir mer självsäker när man blir äldre men jag tror att barnen spelar en stor roll också. Det finns någon sorts trygghet i att veta att inget annat spelar så stor roll förutom barnen. 

  • Hur får du tid att folkbilda samtidigt som du är nybliven tvåbarnsmamma? 

Oj, det är en bra fråga. Jag använder mycket av deras sovtid till att vara på mobilen. Kanske mer än vad jag egentligen skulle vilja. Att folkbilda har ju vuxit fram sakta men säkert sen jag blev certifierad barnmorska och delade med mig av yrket och vad jag tycker och tänker. Jag tycker ju att det är så himla roligt och frågorna är ju så tidlösa, intresset finns alltid där. 

  • Vad tror du att folk har för uppfattning om dig som mamma? Finns det någon myt du gärna spräcker? 

Jag försöker vara öppen med att det stundvis kan vara ganska svårt men jag kan tänka mig att man har en bild av mig som en ganska lugn och förstående mamma som gillar nära och lyhört föräldraskap. Vet inte om man tror att jag är lugn och cool jämt men jag hoppas att det också framgår att jag också kan tappa tålamodet och inte orka med. Det är inget perfekt livet jag lever, det gör ingen men instagram visar ju bara en liten del.

  • Många ser på dig som inspirationskälla till sitt egna föräldraskap – hur känns det? 

Jag reflekterar faktiskt inte så mycket på det men det känns fint. Jag tar mycket inspiration från andra, framförallt från mina systrar så om man själv kan inspirera känns det väldigt fint. Jag försöker ge en nyanserad bild av föräldraskap och hoppas att man kan ta till sig av dem delarna man vill. 

  • Har du någon mom guilt som du gärna lättar på? 

Jag jobbar väldigt mycket på det här med guilt överhuvudtaget för jag har problem med att jag har dåligt samvete för massa saker.. En grej jag hade dåligt samvete för i början när jag var hemma med lilla O men vår första son fick gå på förskolan fastän jag egentligen kunde ha honom hemma. Men jag försöker se det som en viktig tid när vi också fick bonda med Lilla O.  

  • Vad är det bästa med att Hybra? 

Det bästa med att hybra är ju på tal om dåligt samvete att kunna lätta på det eftersom det är ett miljömedvetet val men det allra BÄSTA är ju att man bara kan göra sig av med grejerna och inte behöver samla på sig en massa grejer för det är jag ganska trött på. 

  • Har du något lifehack för en vardag med barn du gärna delar? 

Låt barnen vara med och hjälpa till i köket! Vår äldsta son kan skala en lök i typ en halvtimme och det ger mig chans att fokusera lite på maten och vi får vara tillsammans i köket. Tro på era barn och att de är kompetenta hjälpare i köket helt enkelt!