HYBER MÖTER PENNY PARNEVIK

Vi fick chansen att möta Penny Parnevik precis innan lilla Pebble föddes och ställa lite frågor kring föräldraskapet och livet till vardags. Här delar hon med sig av sina insikter! 

En helt vanlig vintertisdag kl 10 träffar vi höggravida Penny Parnevik hemma i lägenheten i Stockholm. Atticus är på förskolan och Penny tar tillvara på dagens enda lugna stund för att hänga i soffan och snicksnacka med oss. Penny är 24 år och väntar sitt andra barn när som helst. Hon utstrålar ett enormt lugn samtidigt som hon har något busigt och bubbligt över sig som inte går att undgå. 

Penny visar en ofiltrerad bild av föräldraskap. Hon har en förmåga att alltid vara naturlig, sprida glädje och har en positiv aura kring sig. Innan lilla Pebble äntligen kom till familjen Parnevik-Murray hann vi ställa några frågor om hennes tankar kring föräldraskapet. Kanske känner du igen dig?

Hur förändrades livet när du blev mamma? 

Jag tror att allt förändrades egentligen. Finns en citat som säger “One of the hardest parts about becoming a parent is the self abandonment it requires and the slow journey back to ourselves”. Identitetsförändringen som kom med att bli mamma var tuff men jag känner att jag börjar ta stolthet i den här nya Penny jag har blivit.

Vad tror du att folk har för uppfattning om ditt föräldraskap? Finns det några myter du gärna spräcker? 

Folk verkar tro att jag är väldigt easy-going, livet leker-mamma men jag är faktiskt väldigt sträng. Det är jag som är den hårda i familjen och Douglas mesar runt! 

Vad är det mest utmanande med att vara mamma? Vad är det bästa? 

Jag tror det mest utmanande är att det är ett 24/7 jobb som alltid känns som varje beslut från mat till utbrott kommer make or break en annan människas liv. Det låter väldigt dramatisk och stämmer ju inte men så känns det. Det BÄSTA är vilken underbar människa man har skapat. Jag tycker Atticus är så otroligt rolig att umgås med, jag skrattar konstant. 

Hur ser en vanlig dag ut för er? 

Vår son går på förskolan och jag och Douglas jobbar! Sen hämtar vi honom, leker till 100%, käkar familjemiddag, badar badkar, varvar ner, och en mysig läggdags. Dock så tycker jag att varje dag är väldigt spontan och annorlunda. Vi kanske inte är dom bästa med rutiner! 

Nu väntar du ditt andra barn, vad har du för förväntningar på att bli tvåbarnsmamma? 

Jag förväntar mig mera kaos och mer kärlek i mitt liv! Win win! 

Något hållbart vardagstips för småbarnsfamiljer? 

Asså att ha barn är ju inte super-miljövänligt haha och man tänker mycket på sin dödlighet när man blir förälder. Så jag tror bästa tipset är att göra alla dom små sakerna som är mer hållbara än ett annat alternativ i sin vardag så kommer det till slut göra stor skillnad!  

Något du vill dela med dig av till andra mammor?

Du är en GRYM mamma punkt slut. Låt inte en enda person få dig att känna något annat!