Lindex ingår samarbete med Hyber

Nu går det att hyra secondhand babypyjamas från Lindex på Hyber!

Vi på Hyber är så glada att Lindex valt att ingå ett samarbete med oss på Hyber för att utforska och testa nya tjänster och affärsmodeller som en del i sin cirkulära transformation. Modeföretaget har tidigare piloterat flera initiativ inom secondhand och erbjuder nu uthyrning av secondhand babypyjamas tillsammans med oss på Hyber.

“Vi har genom vår secondhandinsamling och tidigare piloter sett att våra babypyjamas kan säljas flera gånger om vilket är ett fint kvitto på att vårt fokus på förlängd livslängd ger resultat. Tillsammans med Hyber gör vi nu ett test där vi kombinerar secondhand med uthyrning. Det är ett sätt för oss att bredda vårt erbjudande och samtidigt få värdefulla insikter i vårt fortsatta arbete med att förlänga livslängden på våra plagg, säger Annette Tenstam, Strategic Lead Circularity & Environmental Sustainability.”

Pyjamasarna, som hyrs i set om tre, kommer finnas i storlekarna 56-86 och vara tillgängliga att hyra hos Hyber, Nordens ledande uthyrningstjänst för barnprodukter, från 18 april.

“För oss på Hyber är detta en banbrytande möjlighet att revolutionera hur vi förbrukar barnkläder. Tillsammans med Lindex tar vi nu ett kraftfullt steg framåt mot en mer hållbar framtid, där vi erbjuder våra kunder prisvärda, miljövänliga och cirkulära lösningar som förändrar spelplanen inom barnkläder. Genom att förlänga livslängden på plaggen minskar vi vårt gemensamma avtryck på planeten och visar att vi kan göra skillnad”, säger Olivia Rothschild, VD för Hyber.”

Att utforska cirkulära affärsmodeller är en viktig del av Lindex cirkulära transformation och hållbarhetslöfte – att göra skillnad för framtida generationer. Bland annat har modeföretaget som mål att hela sortimentet ska vara designat för lång livslängd och/eller cirkularitet till 2025.

Se produkterna som går att hyra

 


 

Kontaktpersoner:

Olivia Rothschild, Hyber, VD, olivia@hyber.com

Kristina Hermansson, Lindex, Senior PR & Communications Manager, press@lindex.com