VAD BEHÖVER EN NYFÖDD
Googlar du “vad behöver jag inför bebis ankomst” kommer du få otaliga träffar med listor på “X saker du måste köpa innan bebis kommer”. Vi backar bandet. Du måste inte köpa någonting. Det finns vissa saker som kommer underlätta den första tiden med en nyfödd med exakt vad beror på dig, familjens omständigheter och vem den där lilla knodden visar sig vara.

 

Det är lätt att känna sig lite överväldigad av alla långa listor med prylar och produkter som måste införskaffas. Plötsligt blir man fullständigt översvämmad av – detta MÅSTE du köpa, glöm INTE detta, gör dig REDO inför födseln etc. Sanningen är att det faktiskt är många saker som underlättar den första tiden med en nyfödd men det är också väldigt individuellt. Många saker som för vissa är livräddare kommer kännas totalt överflödigt för en annan. Men hur ska man veta vad innan man införskaffat det?

ATT SOVA

Hur man på allra bästa sätt lägger upp sina sovrutiner känns som en universell brännpunkt när man får barn. Hur sov-arrangemanget ska se ut för just er beror dock helt och hållet på hur ni föredrar att ha det. Många vill ha sin plutt i sängen och då är det bra att ha ett babynest som gör att hen ligger tryggt och skönt. Andra föredrar att låta bebisen sova i egen säng men tätt intill och då kan det vara skönt att ha en babysäng som är flyttbar och låter dig lätt komma åt den lille under nattens gång. Många bebisar sover som bäst i bärsjal eller bärsele om dagarna vilket kan vara ett skönt sätt att alltid ha plutten nära och trygg.

ATT RESA

Att kunna förflytta sig på ett smidigt sätt även när man får barn ger en känsla av frihet och lättsamhet. Därför är val av barnvagn, åkpåse, resevagn, bärsele eller bärsjal en viktig del i att underlätta utflykter. Även bärstol kan komma väl till hands när bebisen blivit något stadigare. Babyskydd och bilbarnstol är ju viktiga måsten om man planerar att åka bil tillsammans. Här är det extra viktigt att känna till säkerheten och veta om att bilbarnstolen är intakt.

ATT LEKA

Man spenderar förstås mycket tid hemma när man just fått barn och det kan vara påfrestande att ständigt bära runt på lillknodden. Då är det skönt att ha en bra plats för hen att sitta eller ligga och gunga i och samtidigt ge dig lite avlastning i forma av en så kallad babysitter. Ett babygym används under en väldigt kort period men kan vara användbart – försök då låna av någon i första hand.

Det bästa som finns är förstås när man får ligga och gosa hud mot hud med sin nykomling men visst behöver man bra och funktionella babykläder för sin lille också. Då är det förstås viktigt att välja något som är skonsamt mot bebisens känsliga hud och miljön samt är funktionella i olika väder.

 

Oavsett vilken situation det är och vilken funktion alla babyprodukter fyller är det viktigt att fundera över hur just eran livsstil ser ut och vad som passar just er bäst. Ibland vet man förstås inte det förrän man testat sig fram och då är det allra bästa att hyra eller låna i första hand.

På Hyber kan du checka av mycket av dessa listor:

All lycka till önskar vi er från Hyber!